Българският шампион Лудогорец инкасира втора поредна загуба в групите на

...
Българският шампион Лудогорец инкасира втора поредна загуба в групите на
Коментари Харесай

Късен гол в Швейцария задълбочи проблемите на Лудогорец в Лига Европа

Българският първенец Лудогорец инкасира втора поредна загуба в групите на Лига Европа. Разградчани понижиха още възможностите си за продължение в идната фаза, откакто отстъпиха при визитата си на Цюрих с 0:1.

Двубоят на стадион " Летцигрунд " не предложи доста футболни достолепия, като " орлите " бяха посечени с гол, шест минути преди края. Тогава групова неточност в защита разреши на Виктор Палсон да се разпише с глава.

 Цюрих - Лудогорец 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Цюрих - Лудогорец 1:0 (Развой на срещата по минути)

Втора поредна загуба за " орлите "

" Зелените " имаха малко, само че задоволително качествени обстановки, с цел да стигнат най-малко до точката, но те бяха пропилени от Марселиньо. Днес сънародниците ни бяха без своя титулярен нападател Клаудиу Кешеру, който не съумя да се възвърне от травма.

По този метод лудогорци остават без точка в своята група " А ", само че въпреки всичко се намират на трета позиция поради по-добрите си индикатори от последния АЕК (Ларнака). Именно кипърците са идващият конкурент на Лудогорец в Лига Европа.

 Снимка 382000
Източник:

Загубата през днешния ден пък затвърждава отрицателната наклонност български тим към момента да няма победа като посетител против отбор от Швейцария.

Двубоят на " Летцигрунд " стартира една концепция по-добре за домакините. Играчите на Цюрих започнаха няколко офанзиви по левия фланг, като всичко това докара и до една наивна неточност на Сисиньо във втората минута. Последвалото центриране на Кололи обаче бе елементарно стопирано от Антон Недялков.

Лудогорец подсети за себе си в 14-ата минута, откакто сътвори малко меле пред вратата на своя швейцарски конкурент. Кулминацията на ситуацията бе разкрилата се опция за може би голов удар пред Марселиньо. Бразилецът обаче не съумя да се завърти, защото беше добре блокиран от Андрас Максьо.

Домакините за момент се замечтаха, че резултатът ще бъде в тяхна изгода, откакто Кололи извърши съвсем съвършено един директен свободен удар. Мерникът му въпреки всичко не бе задоволително старателен и топката мина на сантиметри от страничната греда на Ренан!

 Снимка 381986
Източник:

Голямата опция за лудогорци се откри в 25-ата минута. Брандао нахлу отдясно и върна топката обратно към пеналта, там беше Марселиньо, който пое коженото кълбо, само че се забави и след това не откри вратата на Цюрих.

Малко преди паузата, стражът на лудогорци - Ренан трябваше да печели с увереност една въздушна борба, откакто куп от играчи на двата отбора се оказаха до страничната му греда в опита да отиграят едно инцидентно центриране на Рюег.

Новият таран на разградчаните - Брандао имаше късмет да изпъкне в 44-ата минута, когато получи остроумен пас в кулоар от Вандерсон. Първото му допиране за жал беше много разочароващо и коженото кълбо излезе в навън, вместо да бъде насочен рисков изстрел.

Играта бе възобновена с по-активни дейности от страна на лудогорци. В 47-ата минута дори бе регистриран и първият прецизен удар мача, откакто Брандао стреля слабичко в ръцете на Брехер.

 Снимка 381985
Източник:

Нещо съществено можеше да сполети вратата на швейцарците, в случай че Брандао не бе отиграл по безразсъден метод една обстановка, при която гостите имаха числено предимство. Грешката му пък вбеси до краен лимит очакващият подаване в чиста позиция Джоди Лукоки.

Динамиката в играта на Лудогорец продължи да бъде сложна за постигане от страна на домакините, които бяха посечени с още една добра офанзива в 54-ата минута. Всичко за българския клуб завърши с тежък изстрел на Марселиньо, който облиза външната част на мрежата.

Селекцията на Пауло Аутуори показва остарялата си уязвимост при статични положения, откакто в 54-ата минута " зелената " защита не помни за Ален Неф, който на втора греда не съумя да насочи към очертанията на вратата.

 Снимка 381984
Източник:

Поредното мощно обръщение, което " орлите " насочиха на стадион " Летцигрунд " бе един доста рисков удар на Натанаел. В типичния си жанр бразилецът стреля от ексцентрична обстановка, като топката мина рисково близо около швейцарската врата.

Бенямен Кололи продължи с настоятелните си опити да вкара гол от фаул, като в 66-ата минута бе надалеч по-близо до крайния триумф. За наслада Ренан беше на точната позиция и с атрактивно избавяне резервира вратата си суха.

За жал, селекцията на Пауло Аутуори пи една студена вода в 84-ата минута, когато като че ли от нищото инкасира попадение. Всичко стартира от едно непреценено връщане на Моци към Ренан, което в последна сметка донесе корнер за домакините. При него Кололи центрира майсторски за своя капитан Вилтор Палсон, който откри празното пространство сред Натанаел и Недялков, с цел да матира с глава българския отличник.

 Снимка 382001
Източник:

До края футболистите на Лудогорец направиха нерешителен опит да стигнат до равенството. Успех обаче нямаше и " орлите " останаха на дъното в своята група " А ".

В идващия кръг, който ще се организира на 25 октомври, Лудогорец гостува на АЕК (Ларнака). Цюрих пък още веднъж ще бъде в ролята на хазаин, този път против Байер (Леверкузен).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР