Българският шампион Лудогорец е сред най-големите аутсайдери за спечелването на

...
Българският шампион Лудогорец е сред най-големите аутсайдери за спечелването на
Коментари Харесай

Суперкомпютър сложи Лудогорец сред най-големите аутсайдери в Лига Европа

Българският първенец Лудогорец е измежду най-големите новобранци за спечелването на трофея в Лига Европа през този сезон, демонстрират прогнозите на суперкомпютъра на “Опта ”. От известната компания за футболна статистика разиграха 10 хиляди симулации на мачовете от главната скица на конкуренцията и стигнаха до извода, че разградчани са на 32-ро място по шансове за успех във втория по мощ европейски клубен шампионат.
Прочетете още
Според изследването на “Опта ” Лудогорец има едвам 0,1% късмет да стане първенец в шампионата. Именно това е най-малкият посочен % възможност за успех, като четири от общо 36-те участващи тима изобщо не получават шансове. Става въпрос за ФКСБ, РФС, Елфсборг и Бешикташ, които напълно липсват в направената ранглиста. Прогнозите също по този начин демонстрират, че “орлите ” имат 12,6% късмет да играят на 1/8-финалите, 3,5% късмет да бъдат на 1/4-финал и едвам 1% късмет да доближат полуфиналите. Що се отнася до посочената възможност родният отличник да играе във финала на надпреварата, който ще бъде на “Сан Мамес ”, тя е единствено 0,2%.

Изненадващо или не, най-големият любимец за успех в Лига Европа е двукратният притежател на трофея в шампионата Порто, който го завоюва през 2003 и 2011 година. От “Опта ” дават 17,8% късмет на “драконите ” да станат първенци в надпреварата през този сезон. След тях се подреждат Атлетик Билбао (10,9%), Славия Прага (9,6%), Тотнъм (8,6%), Рома (8,2%) и Манчестър Юнайтед (7,1%) по верятност за успех в шампионата. Освен Лудогорец още два отбора имат езва 0,1% късмет за купа в шампионата през актуалната акция. Това са Ференцварош и Динамо (Киев), само че те имат по-големи шансове за край, надлежно 0,5% и 0,6%. ПАОК с българският национал Кирил Десподов пък е на 15-о място по възможност за първенец в Лига Европа с късмет от 1,2%.

Най-вероятно един от главните фактори за извънредно дребната възможност за трофей на Лудогорец в шампионата е, че съгласно друго изследване на “Опта ” Лудогорец има втория най-труден чоп в шампионата откъм мощ на съперниците. Както е известно родният отличник ще има семейства на Славия (Прага), Атлетик Билбао, АЗ Алкмаар и Мидтиланд, а също по този начин гостувания на Виктория (Пилзен), Андерлехт, Лацио и Лион. Това прави рейтинг на компликация от 86, като с по-висок е само Елфсборг с 86,2. От друга страна с най-лек жребиий съгласно проучването са Галатасарай (82.4), Карабах (83.2) и Олимпиакос (83.3).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР