Българският шампион Лудогорец детронира носителя на Купата на България за

...
Българският шампион Лудогорец детронира носителя на Купата на България за
Коментари Харесай

Лудогорец обърна Левски и продължава към 1/4-финалите за Купата на България

Българският първенец Лудогорец детронира носителя на Купата на България за предишния сезон Левски, откакто го победи с 2:1 на своя " Хювефарма Арена " в среща от 1/8-финалите на конкуренцията.

Разградчани трябваше да вършат поврат, откакто Уелтън бе дал задатък на " сините ", само че с попадения на Игор Тиаго и Бърнард Текпетей " орлите " съумяха да стигнат до крайния триумф и за първи път в историята си съумяха да отстраняват Левски в шампионата за Купата.

Двубоят стартира с преимущество за гостите, които през първото полувреме бяха по-активния тим на терена, а най-близо до гола беше Георги Миланов, чийто изстрел обаче беше отразен от Симон Слуга. До почивката Лудогорец дадоха отговор с удар от отдалеченост, при който своя инстикт показва и стражът на " сините " Пламен Андреев.

Второто полувреме стартира по-активно за домакините от Лудогорец, само че вместо това час след началото на срещата Уелтън Фелипе засече центриране на Цунами и с тяло прати топката във вратата на разградчани за 1:0. При попадението домакините имаха искания за игра с ръка, само че в последна сметка голът остана.



Радостта на " сините " обаче не търпя дълго, защото в 69-та минута Игор Тиаго възвърне равенството, възползвайки се от асистенцията на Якуб Пьотровски.

Десет минути по-късно домакините стигнаха и до цялостния поврат посредством Бърнард Текпетей, който стреля от границата на наказателното поле, а топката мина под плонжа на вратаря Андреев и влезе във вратата на Левски за 2:1 в интерес на разградчани.

В самия завършек на постоянното време " сините " получиха златна опция да вкарат мача в продължения, откакто получиха дузпа за игра с ръка на Оливие Вердон след интервенция на ВАР. Зад топката застана бранителят Хосе Кордоба, само че панамецът стреля над вратата и по този начин преднината на разградчани остана.

До края натискът на Левски не докара до нужния резултат и по този метод Лудогорец се класира за 1/4-финалите на Купата на България.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР