Българският шампион гостува за тежък сблъсък срещу сръбския гранд Цървена

...
Българският шампион гостува за тежък сблъсък срещу сръбския гранд Цървена
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Цървена звезда - Лудогорец 0:0, голям пропуск за "орлите"

Българският първенец гостува за тежък конфликт против сръбския гранд Цървена звезда. " Орлите " ще търсят първата си победа в групите на през тази акция, с която и да запазят шансове за 3-ото място, което дава право на присъединяване в Лигата на конференциите.
Домакините обаче надали ще желаят да позволен втора поредна издънка след провалянето с 0:1 от Мидтиланд, лишило ги от върха в групата, като ще сторят всичко допустимо, с цел да сграбчен триумфа. Двубоят сред Цървена звезда и Лудогорец стартира в 19:45 часа българско време и ще можете да го следите .
СЪСТАВИ
Цървена звезда: Борян, Гайич, Еракович, Драгович, Панков, Сърнич, Петрович, Канга, Катай, Иванич, Павков
Лудогорец: Падт, Пинас, Пластун, Терзиев, Икоко, Баджи, Гонсалвеш, Янков, Чибота, Десподов, Сотириу
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Още и преди да е минала минута от срещата домакините извършиха рисково ъглов удар. Топката бе центрирана на първа греда и отклонена към втора, където състезател на сърбите я откри с глава, само че не съумя да я насочи в очертанията на вратата и тя излезе в навън.
Постепенно Лудогорец се освести и сътвори няколко нелоши офанзиви, само че те приключиха с неточни удари в навън първо на Пиерос Сотириу с глава, а след това и на Мавис Чибота, който проби добре отляво. Освен това гостите изравниха индикаторите при притежанието на топката към средата на полувремето.
В 29-ата минута се стигна и до най-чистото състояние в срещата, като то бе на сметката на българския първенец. Страхотна отборна офанзива приключи с технично подаване с пета към Клод Гонсалвеш, който пое топката от границата на наказателното поле и влезе в него, с цел да стреля от централна позиция в левия ъгъл на Милан Борян, само че някогашният пазач на Лудогорец съумя да избави не толкоз безапелационния удар на халфа.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
При победа, Цървена звезда си обезпечава пряк конфликт за първото място против Спортинг Брага в последния кръг. Както е известно, " звездашите " ще претърпят наказване да играят без аудитория през днешния ден поради ексцесиите при семейството против Мидтиланд (на стадиона ще бъдат пуснати деца по трибуните). Това сигурно прави задачата на българския тим една концепция по-лека, защото ентусиастите на сърбите са извънредно значими за тима.
Загубата в Белград от Мидтиланд рекъсна серия от 9 следващи дуела без проваляне в европейските клубни шампионати вкъщи (6 победи и 3 равенства). Тимът обаче има вяра, че ще може да постави началото на нова такава, защото играе много сполучливо на своя стадион против български противници и има 3 победи против едвам 1 проваляне.
Освен това Цървена звезда е инкасирал единствено 2 загуби в Европа вкъщи за цели 5 години (включително и квалификациите). Лудогорец обаче също може да се уповава на статистика, защото не е побеждаван на сръбска земя в формален мач, записвайки 2 победи и 1 тъждество. " Орлите " обаче са в доста тежка серия от 16 следващи дуела в групите на Лига Европа, в които нямат триумф.
Те би трябвало да са изключително деликатни първоначално, тъй като получават откриващото попадение преди или в 25-ата минута в последните им 5 гостувания в Лига Европа. Все отново те съумяха да удържат сърбите с нулево тъждество до 64-ата минута при срещата им в София отпреди няколко седмици, преди да изгубят с 0:1.
Александър Катай пък е в чудовищна форма, вкарвайки 13 гола в последните си 13 мача, а също така не е губил дуел, в който се е разписал, от април месец през 2019 година.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР