Българският шампион Балкан (Ботевград) загуби от Спортинг (Лисабон) със 72:90

...
Българският шампион Балкан (Ботевград) загуби от Спортинг (Лисабон) със 72:90
Коментари Харесай

Балкан с първа загуба, но продължава в Европа

Българският първенец Балкан (Ботевград) загуби от Спортинг (Лисабон) със 72:90 (16:23, 10:24, 29:21, 17:22) като посетител в Португалия в финален мач от Група А на шампионата за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Ботевградчани към този момент си бяха обезпечили първото място в класирането и класиране измежду 16-те най-хубави отбора в идващия стадий на надпреварата, като завършиха с 3 победи и едно проваляне в групата. Спортинг зае втората позиция с баланс 2-2, а унгарският Алба Фехервар остана финален с пасив 1-3.
Във втората фаза на втория по мощ шампионата в Европа не престават спечелилите от десетте групи и 6 от най-хубавите сформира, приключили на второ място. Тимовете ще бъдат разграничени на 4 групи по 4. Балкан ще продължи в Група К дружно с първия от Група В - Билбао Баскет (Исп), спечелилия от Група I - Гьотинген (Гер) и шестия от най-хубавите втори тимове.
Първите два състава от всяка от четирите групи в топ 16 не престават на четвъртфиналите.
Тимът от Ботевград изоставаше през цялата среща в Лисабон, като след мощното начало на Спортинг на почивката резултатът бе 47:26. След 30 минути балканци понижиха пасива си - 55:68, само че до края още веднъж оставиха домакините да преобладават. Българският тим отстъпваше при стрелбата от игра (38,6%-52,24%), а играчите на Спортинг се възползваха по най-хубавия метод от грешките на съперника.
Капитанът на Балкан Димитър Димитров бе най-резултатен с 20 т. и 3 битки. Карл-Йохан Липс добави 13 т. и 5 битки, а Майки Диксън означи 12.
За Спортинг американецът Маркъс ЛоВет и канадецът Едуард Екиор осъществиха " дабъл-дабъл ", съответно  26 т. и 10 асистенции и 18 т. и 13 битки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР