Българският шампион “Лудогорец” вече е с отрицателен баланс в европейските

...
Българският шампион “Лудогорец” вече е с отрицателен баланс в европейските
Коментари Харесай

“Лудогорец” с отрицателен баланс в Европа

Българският първенец “Лудогорец” към този момент е с негативен баланс в европейските клубни шампионати. Това стана факт с последния съдийски сигнал на испанския рефер Ундиано Майенко на стадион “Сан Сиро”. “Орлите” паднаха за повторно от “Милан” (0:1) и завършиха присъединяване си в Лига Европа на 1/16-финалните.

Мачът бе под №60 за “Лудогорец” в шампионатите на Стария континент. Балансът към този момент е негативен – 22 загуби, 17 ремита и 21 победи. Головата разлика също е на минус – 77:81.

За тези числа виновност има Фабио Борини. Италинецът вкара единственият гол пред съвсем празните трибуни на “Сан Сиро”. До попадението се стигна след поредни неточности на Вандерсон и Натаниел от гостите. Новото попълнение Якуб Швиерчок пък можеше да вкара за реми, само че Антонио Донарума избави.

“Не мога да кажа, че съм удовлетворен, само че мисля, че бяхме равностойни и даже на моменти бяхме по-добри – сподели Димитър Димитров, треньор на “Лудогорец”. – С оглед на класата на “Милан” е обикновено, че не престават. Опитахме се да играем оптимално намерено, само че не успяхме да осъществяваме ситуациите си. Футболистите се постараха и демонстрираха близки до своите оптимални благоприятни условия. Излязохме с чест от групата против мощни тимове и имахме нещастието да се паднем с “Милан”. Ако имахме шанс, можехме да се представим по-добре в тези дуели.”
Светослав Дяков, капитан на „ Лудогорец “, си пожела тимовете в България да играят като отбора от Разград.

„ Имах огромна фантазия да отстраним „ Милан “, само че за жалост не успяхме – сподели халфът. – Сега ще обърнем напълно внимание на шампионата, което е най-важно за нас. В никакъв случай това 0:4 не дава отговор на показаното на терена в двата мача и не е закономерно, макар че италианският гранд е много класен тим. Отпадането никога няма да ни разклати и да ни повлияе в родния шампионат. За нас е значимо да сме първи. Конкуренцията е огромна. България би трябвало да си върне положителния имидж в Европа. “

Медиите в Италия посветиха къси материали на класирането на „ Милан “ на 1/8-финалите в Лига Европа.

“Лесна работа – гласеше материалът на вестник “Кориеде дело Спорт” за дуела. – Безпроблемен триумф и първата елиминация в шампионата е преодоляна.”

“Заслужено класиране на осминафиналите”, добави “Тутоспорт”.

“Всичко е елементарно за “Милан”, написа и различен от огромните вестници на Ботуша “Кориере каузи сера”.

Треньорът Дженаро Гатузо бе благополучен от триумфа на “Милан”. “Росонерите” не бяха играли в Европа в продължение на 3 години, откакто не успяваха да се доберат до квота за шампионатите. А в този момент тимът върви напред и без загуба в последните си 11 срещи.

“Радостното е, че не пуснахме гол – сподели Гатузо. – Отборът израства непрекъснато. Трябва да попитате шефовете дали ще остана на работа. За мен е огромна чест да повеждам тима. Напрежението и отговорността са огромни, само че това ми харесва.”

Гатузо бе назначен за краткотраен треньор през ноември, като заместител на уволнения Винченцо Монтела.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР