Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) продължава протеста

...
Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) продължава протеста
Коментари Харесай

Фелдшерите продължават протеста си

Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшерите (БСЛАФ) продължава митинга на съсловието в алегорична форма. Всички фелдшери и лекарски асистенти в страната са призовани при застъпване на дежурство да слагат на предното стъкло на колите за спешна помощ, на вратата на съответния ЦСМП/ФСМП или кабинет слоган с надпис „ Протест на лекарските асистенти/фелдшери за обособена съсловна организация “.

„ Колеги, дано с това покажем нашата неотстъпчивост по отношение на настоящия ни статут, както и готовността и решимостта ни за по-сериозни митинги “, приканват от БСЛАФ.

Председателят на организацията Александър Александров оповестява още, че в средата на май следва среща с ръководителя на парламентарната здравна комисия доцент Антон Тонев, след която БСЛАФ ще пристъпи към последващи дейности.

Припомняме, фелдшерите и лекарските асистенти у нас от години желаят законовото регламентиране на тяхна лична съсловна организация. Подобни планове на нормативни актове бяха внасяни в Народното събрание, само че досега нито едно Народно заседание не е приемало дефинитивни текстове в тази посока. По тази причина преди дни експертите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР