Българският състезател по ски скокове Владимир Зографски преодоля квалификациите в

...
Българският състезател по ски скокове Владимир Зографски преодоля квалификациите в
Коментари Харесай

Владимир Зографски преодоля квалификациите на старта на "Четирите шанци"

Българският играч по ски скокове Владимир Зографски преодоля квалификациите в първото за сезона съревнование от влиятелната верига " Четирите шанци ".

В немския град Оберстдорф той записа 110,5 м, което му отреди 98,5 точки и 33-о място в класирането.

Снимка: Getty Images

Това значи, че роденият в Самоков състезател ще се включи в същинската конкуренция, която е на следващия ден (29 декември). Първите 50 в квалификациите си обезпечават място в първия кръг на старта.

Предварителната конкуренция в Оберсдорф беше извоювана от австриеца Филип Ашенвалд. След него се подредиха Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия) и Цене Превц (Словения).

В утрешния старт Зографски първо ще се изправи против германеца Рихард Фрайтаг, който беше част от отбора, спечелил сребърен орден в отборната конкуренция на олимпийските игри в Пьончанг през 2018 година Скачачът с по-добър резултат продължава напред към втория стадий, където към този момент е значим самият резултат.

В квалификациите през днешния ден (28 декември) присъединяване не взеха най-хубавите състезатели на Полша. Причината е позитивна проба за ковид в отбора. Поляците са със статут на любимци при всяко едно съревнование по ски скокове.

Самият Зографски също беше инфектиран, само че дни преди старта в Оберстдорф даде негативна проба за COVID-19.

Снимка: Lap.bg

Най-предното място, което е заемал българинът в крайното класиране на " Четирите шанци " е 18-о през сезон 2018/2019. През предишното издание на конкуренцията той приключи 61-и.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР