Българският състезател по гребане Емил Нейков е уверен във възможностите

...
Българският състезател по гребане Емил Нейков е уверен във възможностите
Коментари Харесай

Емил Нейков вече гледа към състезанията при мъжете и Париж 2024

Българският играч по гребане Емил Нейков е убеден във опциите си за идното Европейско състезание до 23 години. Родният национал счита, че е любимец за оценките, откакто завоюва бронзово отличие в тази възрастова група, само че от шампионата на планетата.

„ Изключително съм благополучен, че се връщам с орден, за мен беше едно извънредно мъчно съревнование, тъй като имах отговорност от предходната година. Миналата година бях освободен от напрежение и никой не очакваше нищо от мен, а тази година имаше упования. Когато излизам на предварителните гонки, съм със боязън дали всичко ще се случи както би трябвало. Това бяха моите благоприятни условия на този стадий “, показа за Българска национална телевизия Емил Нейков след прибирането си на летище „ София “.

Синът на олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова приключи трети във финала на скул. Златото и среброто станаха владеене на Йонас Гелсен (Германия) и Изая Харъсън (САЩ).

„ На четвъртфинала се паднах с американеца и англичанина, които бяха на доста високо равнище. След което направихме доста мощен полуфинал, като че ли бях малко изтощен след тези предварителни гонки. Притесняваше ме фактът, че не се усещах толкоз пресен и толкоз добре. Лодката ми вървеше с по-голяма компликация, това малко ме стресира, само че вторите 1000 метра, с помощта на моята подготовка, продължих да притискам и съумях да осъществявам този резултат. Бях в по-отбранителна позиция в последните 500 метра. Гледах да завържа ситуацията “, описа още Емил Нейков.

Няма да има време за отмора за младия играч, тъй като след месец му следва Европейско състезание по гребане до 23 години.

„ Имам Европейско след няма и един месец, там също би трябвало да покажа отлична форма, би трябвало да създадем разбор, изводите, с цел да можем да продължим напред.

Да, сигурно се усещам като любимец и водач за Европейското състезание “, сподели още той.

Емил Нейков към този момент гледа към надпреварите при мъжете.

„ Вече направих два старта при мъжете. Пробвах и двойка с Кристиян Василев, очерта се много добър екипаж за квота за Олимпийските игри “, показа Емил Неков.

Автор: Радостин Любомиров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР