Българският състезател Божидар Саръбоюков вече е в Глазгоу, където ще

...
Българският състезател Божидар Саръбоюков вече е в Глазгоу, където ще
Коментари Харесай

Божидар Саръбоюков гледа с надежда към световното и Париж 2024

Българският играч Божидар Саръбоюков към този момент е в Глазгоу, където ще показва страната ни в скока на дължина на Световното състезание по лека атлетика в зала. Той е единственият ни съотечественик, който ще взе участие на шампионата. Стартът на Божидар Саръбоюков е в събота от 12:00 наше време.

„ Надявам се да не отчайвам хората, които ще ме поддържат в Глазгоу. До последно не се знаеше дали ще вземам участие, задачите ми бяха за лятото “, показа спортистът за NOVA.

Съперници на 19-годишния българин са едни от най-силните скачачи в света. Олимпийският, международен и европейски първенец на скок дължина Милтиадис Тентоглу, Матия Фурлани, международният първенец навън Таджей Гейл, Кери Маклауд, Джайнан Ванг и други.

„ Отдавна е спрял ода ме стимулира какво вършат останалите. Преди, когато видех, че някой ме побеждава или прави по-добри резултати, пробвах да се стимулиран, само че в този момент виждам себе си, да поправя каквото бъркам “, разяснява Божидар Саръбоюков.

Българинът направи дебют при мъжете през 2023 година на Европейското състезание в Истанбул, Турция. Сега е още по-мотивиран, защото годината е олимпийска.

„ Аз чакам в действителност да се покрия норматива за Олимпийските игри. Смятам, че мога. Дори можех и тази зима. Просто колкото и надалеч да наподобява на таблото, че съм надалеч от този норматив, единствено аз и хората, които в действителност са гледали моето показване знаят, че съм кадърен да го направя “, убеден е българският гений.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР