Българският президент Румен Радев ще остане в историята с две

...
Българският президент Румен Радев ще остане в историята с две
Коментари Харесай

Господин Радев, просто седнете да си пишете новогодишната реч

Българският президент Румен Радев ще остане в историята с две срещи. Тази с съветския патриарх Кирил и скорошната с украинския президент на Украйна Зеленски.

Двете срещи имат някои общи неща – и двамата посетители се накараха на домакина си и демонстрираха какъв брой неплатежоспособен е президентът като държавен глава, като боен, като български политик и като мъж, в случай че щете. И другото общо е, че в случай че държавното управление не бе поканило Зеленски, който поради протокола се срещна и с Радев, щеше да му остане единствено онази срамна спявка с Кирил. По простата причина, че други водачи май не желаят да се срещат с Радев.

С това не съпоставям по никакъв метод Кирил със Зеленски, а просто ви напомням, благи другари, че когато един човек е дребен, той е дребен в диалозите си и с огромните, и със страшните.

Помните ли по какъв начин патриарх Кирил взе думата в президенството и близо 20 минути съвсем викам на Радев за това, че Бълагрия не била задоволително признателна на Москва?

Президентството тогава скри записа от срещата, но както постоянно става в живота, най-малко трима души от тая среща го пуснаха да изтече без значение един от различен, тъй че всички се насладихме на унизителната панорама. Също по този начин помня, че вицепрезидентката на Радев ни приготви за това оскърбление с едно не по-малко – хвърлянето на колене пред съветски патриарх, който въпреки и православен, не е български, с цел да се постановат чак такива отчяни религиозни жестове. Който също така не е баш патриарх, а по-скоро полковник от вражеско на България разузнаване и не на последно място, самата вицепрезинетка като член на комунистическата партия много изненада и засрами с ненадейно навестилата я набожност.

Тогава Радев изслуша чинно тирадата на непознатия патриарх и го помоли добродушно да помълчат с думите: „ Да не подценяваме силата на мълчанието “. Това на мен ми прозвуча като опрощение.

Сега президентът се опита да натрупа малко точки пред Москва, като изреди няколко несъстоятелни и срамни тези пред Зеленски.

Най-вече, че войната против Украйна би трябвало да се спре с договаряния и също по този начин, че България не може да даде оръжия, тъй като ще й потрябват, в случай че някой я нападне.

Ма, господин Радев, в случай че тезите ви са правилни, при положение, че някой ни нападне, просто ще го помолим да преговаряме, за какво в действителност ни е това оръжие? И също по този начин, Вие нали сте военачалник и главнокомандващ? Наистина ли България разполага с военачалник и главнокомандващ, който счита, че при нахлуване над една страна би трябвало да се отстъпи незабавно и да се предадем?

Ма, да си бяхте мълчали най-малко пред Зеленски, така както замълчахте пред Кирил, че да не се излагате, а дружно с вас и нас... Ако дамите по този начин елементарно се предавахме пред компликациите, нямаше да има един роден и отгледан българин в тая страна.

Аз в действителност от време на време се запитвам по какъв начин с мъже, дето все мънкат и все увъртат съумяват да се оженят, че някои и по два пъти. Ама има дами, дето толкоз харесват униформите, че до момента в който видят какво е под тях и към този момент е късно. За страдание и при доста гласоподаватели по този начин се получи, та ви подариха втори мандат с концепцията, че ще ги отървете от мафията. А то какво стана - от беге мафията да се натресеш на кремълската мафия... При това няма и 30% гласоподаваха за вас, господин президент, та другият път, когато говорите за политическите партии в България, че не са законни, припомнете си хубавите времена в, които имаше някакъв пик на 30% доверие към вас, че в този момент и един на десетина надали ще ви се върже, в случай че отново се явите на избори.

На ваше място след толкоз излагане бих седнала към този момент да си пиша новогодишната тирада и да оставя Народното събрание в парламентарната република да си прави работата. А речта по този начин ще я изпипам, по този начин хубаво ще я направя, че да има най-малко още едно събитие, с което да ме запомнят сънародниците и то тоя път да не  е толкоз засрамващо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР