Българският президент Румен Радев се включи в световната среща на

...
Българският президент Румен Радев се включи в световната среща на
Коментари Харесай

Не можем повече да се преструваме, че климатичните промени не са проблем, заяви Румен Радев

Българският президент Румен Радев се включи в международната среща на върха в Париж, отдадена на климатичните промени. Той взе присъединяване в полемиката " Една планета ", откакто беше поканен от френския си сътрудник Еманюел Макрон, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким, оповестиха от прессекретариатът на президента.

" Не можем повече да се преструваме, че измененията в климата не са проблем. Този проблем не може да бъде решен единствено с ограничението и възбраната на обичайното произвеждане на сила, нито единствено с лимитирането на излъчванията на парниковите газове ", акцентира Радев пред публицисти.

По думите му измененията в климата стават все по-драматични, засягат стопанските системи на всички страни и най-важното – доста хора губят живота си поради тях. Според него е нужен развой на дълбока промяна на метода, по който се основават сила, артикули и услуги. Той сподели още, че за задачата би трябвало да се привлекат младежи, които да решат казуса.

Румен Радев акцентира, че в борбата за измененията в климата би трябвало да бъдат включени и просветителните системи, с цел да се влагат повече вложения в новаторски технологии и планове.

По време на форума българският президент се срещна с премиера на Бангладеш Шейх Хасина. Той уточни страната като образец за бъдещи проблеми с климатичните промени. С население от 165 млн. души и с доста ниска надморска височина, страната е застрашена от повишението на равнището на международния океан и основава опасност от огромна миграционна рецесия.

По време на форума Радев е разискал и присъединението на България към Шенгенското пространство с холандския министър-председател Марк Рюте.

" Няма да е толкоз елементарно, колкото чакахме. Ще би трябвало доста работа ", уточни президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР