Българският президент Румен Радев посети днес Виена по покана на

...
Българският президент Румен Радев посети днес Виена по покана на
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с австрийския канцлер Нехамер

Българският президент Румен Радев посети през днешния ден Виена по покана на австрийския канцлер Карл Нехамер, с цел да участва на Новогодишния концерт на Виенската филхармония. Радев беседва с Нехамер по настоящи проблеми.

„ Желанието ни е да си сътрудничим тясно, с цел да защитим външната граница на Европейския съюз и да ограничим незаконната миграция “, е декларирал Карл Нехамер.



На 23 януари той ще посети българо-турската граница, оповестиха от канцлерството. Двамата политици са се споразумели при огледа на границата да участва и австрийският външен министър Герхард Карнер, с цел да може на място да бъде добита визия за ситуацията и да бъдат разисквани нужните ограничения за укрепване на граничната защита.

„ Единни сме в мнението си, че е нужна доста по-голяма поддръжка от страна на Европейския съюз за отбрана на българската външна граница “, е споделил канцлерът, излиза наяве от информацията. „ Тук става дума както за европейско финансиране на подсилените оградни уреди сред България и Турция, по този начин и за увеличение на потенциалите на " Фронтекс " в този район. “

Съществуващите потенциали на Европейската организация за отбрана на границите " Фронтекс " в България въобще не са задоволителни, е мнението на Нехамер. „ Австрия желае да даде своя принос и към този момент е постигнала решение през февруари в Брюксел да се състои изключителна среща на върха на държавните ръководители на страните от Европейския съюз по въпросите на миграцията “.



Нехамер и Радев са подчертали нуждата от ефикасна отбрана на външните граници на Европейския съюз и битка с незаконната миграция - обща отговорност на всички страни от Европейски Съюз.

Затова е належащо още по-тясно съдействие сред страните от Европейския съюз, техническа и финансова поддръжка от Европейски Съюз, е декларирал Румен Радев. Освен това българският президент е напомнил, че България към този момент е направила обилни вложения за отбрана на своите граници, което е било доказано от инспекциите на външните граници на Европейския съюз, се споделя в известието и се напомня, че през декември Радев е декларирал „ високата мотивация “ на България да пази своите граници и е подлагал на критика ветото на Австрия за Шенген като вътрешнополитически стимулирано, като е изразил и убеждението си, че огромна част от мигрантите не идват през България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР