Българският президент Румен Радев отива при държавния глава на Русия

...
Българският президент Румен Радев отива при държавния глава на Русия
Коментари Харесай

Румен Радев отива на работно посещение в Сочи

Българският президент Румен Радев отива при президента на Русия Владимир Путин. В рамките на двудневното си посещаване в Руската федерация двамата ще беседват в Сочи, като преди този момент българският държавен глава ще се включи в Дните на Българската просвета в Русия.

Последната среща сред президенти на България и Русия е преди 9 години – през 2009 година

Президентът Радев отиде в Македония да уважи паметта на българските бойци

Срещата ще бъде дни след встъпването на Владимир Путин в четвъртия президентски мандат. Тя ще се организира в Сочи, където предходната седмица съветският президент одобри немския канцлер Ангела Меркел, а по-късно тази седмица следва и среща с френския президент Еманюел Макрон.

Ще бъдат разисквани вероятностите на руско-българското съдействие в разнообразни сфери, ще бъдат обменени отзиви по настоящи интернационалните и районни въпроси.

Проучване: Кой ще ръководи, в случай че има избори в този момент

Развитието на икономическите и културни връзки сред България и Русия и положението на интернационалната сигурност са част от тематиките, които президентът Радев ще разиска с съветския си сътрудник Владимир Путин и с премиера на Руската федерация – Дмитрий Медведев.

По време на визитата си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята брачна половинка.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР