Българският президент Румен Радев е в спор с управляващите, защото

...
Българският президент Румен Радев е в спор с управляващите, защото
Коментари Харесай

Антон Кутев: Янев и ПП сгрешиха, като се отклониха от президента

Българският президент Румен Радев е в спор с ръководещите, тъй като има учредения за това. Виждате какви са им рейтингите на държавните управления - едноцифрени или покрай това. Дали някой е афектиран или не, ами вижте, то в българската реалност е мъчно да бъдеш внимателен, тъй като нещата би трябвало да се споделят. И при положание, че опозицията не може да отстои и да дефинира възможна опция, точно президентът е този, който прави тази работа.

Това разяснява пред бТВ Антон Кутев, представител на кабинета на Гълъб Донев.

Отделно от това той в нито един миг не е посочил дейности за завземане на власт. Той извършва това, което се изисква от Конституцията и апропо точно това го прави индивида с най-голям райтинг измежду политиците в България, разяснява той.

А това води до страховете на политиците дали президентът, който се употребява с най-високо публично доверие няма да тръгне да прави нов политически план, с който да завземе политическата власт. Но това са си техни проблеми. Те в случай че се бяха обърни към проблемите по този начин, както би трябвало и ги бяха решавали, нямаше да имат едноцифрен рейтинг, разяснява Кутев. 

Цялата работа, която стана с Политическа партия е с помощта на рейтинга на президента. И до момента в който те бяха министри в неговия длъжностен кабинет, помня и техните рейтинги и сегашните, които имат, уточни той.

 Но те тогава работеха по избрани правила и съблюдаваха избрана линия. Т.е. тогава там имаше политическа линия, заложена от президента, уточни той.

Факт е, че служебните държавни управления имаха положителни рейтинги и на входа и на изхода. Разбира се, че и те са допускали неточности, въпросът е, че там имаше централна линия, която се спазваше и имаше поредност. В момента обаче има три или четири линии, като всяка мощ има разнообразни ползи и през последните месеци не виждам нещо, което да се е случило, че да им донесе плюс, уточни той.

Аз също имах вяра като доста българи, че Политическа партия ще донесе смяна. Между другото аз не съм виждал президентът да ги поддържа по някакъв метод. Напритив, той доста се пазеше тъкмо от това, въпреки че хората ги свързваха, разяснява той.

Голямата неточност и на Янев, и на Политическа партия бе, че те се отклониха от президента. Те с отклоняването от президента станаха безсмислени чисто електорално. Станаха мъчно избираеми. Те би трябвало да си качат доверието на хората, в случай че желаят да оцелеят. Не може единствено да приказват неща, които не се случват, разяснява Кутев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР