Българският президент Румен Радев е коментирал с македонския си колега

...
Българският президент Румен Радев е коментирал с македонския си колега
Коментари Харесай

Радев: Ще поканим и македонски ученици да почиват у нас

Българският президент Румен Радев е коментирал с македонския си сътрудник Стево Пендаровски опцията възпитаници от Северна Македония да почиват у нас през ваканцията в границите на огромната стратегия „ Отново дружно “, която ще даде опция на 30 000 български деца и учители да прекарат една седмица на море, на планина или навътре в страната гратис и с обезпечено изхранване и културна стратегия. Това изясни президентът пред публицисти в Рим.

„ Ако съберем нашите младежи дружно, това ще обезврежда всяка агитация “, уверен е Радев.

По думите му Италия и нейният президент Серджо Матарела поддържат българската позиция за Западните Балкани: „ Ще имаме прогрес по въпроса за разширението (на ЕС), когато и самите страни показват ясно, изрично и необратимо воля за прогрес “.

Радев уточни, че следва доста подаяние от ваксини от България за Северна Македония.

Той разяснява и обстановката с миграционния напън: „ Това, което се случи предходната година в Гърция по поречието на река Марица на доста по-голям фронт може да се случи в България. Продължавам да упорствам за действен проект за Европейски Съюз – да имаме явен проект при обещано състояние по какъв начин се работи “,



Двамата с Матарела са разискали и културното съдействие. По думите на Радев е значим факт, че българските земи са били част от Римската империя и има доста монументи от това време у нас.
Снимка: bTV
„ Италианският президент ще помогне по всички способи, с цел да получим верните препоръки и помощ за нашето културно завещание. Помощта ще бъде от страна на институти и адвокати “, уточни министърът на културата Велислав Минеков.

Той уточни, че българските съкровища са били показвани с огромен триумф по света през годините, като това е донесло огромен доход за музейното дело и културата. „ За страдание, през последните 30 година в сходен аспект не се е работило. Имахме една нещастна галерия в Лувъра, от която освен не спечелихме, само че си и платихме. Подобни изложения към този момент ще са единствено при форма за замяна или когато печелим в името на изкуството и музейното дело “, безапелационен беше Минеков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР