Българският претендент за Оскар Майка е отхвърлен от Академията за

...
Българският претендент за Оскар Майка е отхвърлен от Академията за
Коментари Харесай

Българският Майка отпадна от Оскарите

Българският кандидат за " Оскар " " Майка " е отритнат от Академията за кино изкуства и науки в Съединени американски щати. Това написа във Facebook режисьорката Зорница София Попганчева.

Новината й е била обявена по-рано през днешния ден от шефа на Националния кино център Петър Тодоров, откакто в НФЦ е получено писмо от Акадeмията.

В него се споделя, че в " Майка " има няколко минути повече британска тирада от допустимите 50% за " интернационален филм " (international feature), в която категория той е изпратен да се състезава.

" Според тези сметки, не сме интернационален филм, макар интернационалния ни екип, едни дефиниции, които се сменят няколко пъти в последните години ", възмущава се режисьорката.

Тя напомня, че " на никое място на уеб страницата на Академията не се изяснява по какъв начин тъкмо се мери тази тирада, и откакто им писахме най-учтиво да ни упътят – надписи ли да броим или думи и букви на дадения език, те ни дадоха отговор с " времетраене " и двама души от екипа ми, с по два хронометъра мериха речта във кино лентата с почти еднакъв резултат, а точно – единият с 30 секунди, а другият сътрудник с 1:35 повече за " non-English speech " т.е. български, суахили и масайско произношение ", написа още Зорница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР