Българският премиер Кирил Петков ще участва в Конферен;цията по сигурността

...
Българският премиер Кирил Петков ще участва в Конферен;цията по сигурността
Коментари Харесай

Петков ще участва в Конференцията по сигурността в Мюнхен

Българският министър председател Кирил Петков ще взе участие в Конферен;цията по сигурността в Мюнхен, която стартира този петък. Това е най-важният конгрес за сигурността в света и в него вземат участие политици на най-високо равнище. От Съединени американски щати този път поканата е призната от вицепрезидентката Камала Харис. За първи път Русия отхвърля присъединяване. Обикновено страната се представяше от външния министър Сергей Лавров.

Директорът на конференцията Волфганг Ишингер възобнови поканата си към Москва, като съобщи, че се надява на присъединяване и на самия Владимир Путин. От Кремъл обаче обявиха, че този конгрес „ към този момент е изгубил обективността и достоверността си и по тази причина Русия не вижда смисъл да взе участие в него “.

Очаква се Камала Харис да удостовери уговорката на Съединени американски щати към НАТО, както и поддръжката за суверенитета и независимостта на Украйна. Над 100 министри, и 30 министър председатели и държавни глави ще вземат участие във форума.

Основната тематика ще бъде рецесията в Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР