Българският премиер Кирил Петков се срещна с президента на САЩ

...
Българският премиер Кирил Петков се срещна с президента на САЩ
Коментари Харесай

Кирил Петков посочи Турски поток като пример за корупция

Българският министър председател Кирил Петков се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън , с който са разискали корупцията: " Корупцията може да бъде инструмент за въздействие на Путин в страните на Балканите. " " Като образец показах " Турски поток ", който струваше милиарди на всички нас . Затова е значимо в този момент Балканите да останат постоянни ", уточни министър председателят, представен от Правителствената осведомителна работа.

Преди началото на втория ден на съвещанието на Европейския съвет министър-председателят акцентира " България е измежду страните, които твърдо поддържат Украйна и това беше ясно казано нощес от президента Зеленски, който ни благодари . " Той описа, че украинският президент Володимир Зеленски се е присъединил във вчерашното съвещание на европейските водачи посредством видеоконферентна връзка и е благодарил на България за оказаната помощ. " Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите Украйна страни ", добави премиера Петков.

Сред разискваните тематики през първия ден на срещата на евролидерите е било и запазването на сигурността и стабилността на Западните Балкани . Петков акцентира, че българското държавно управление работи интензивно по тази тематика. " България има своята роля, тъй като европейският път на Република Северна Македония и на Албания са част от тази непоклатимост ", съобщи министър председателят Кирил Петков.

През втория ден европейските водачи ще обсъдят цените на газа и петрола . " Тези цени въздействат непосредствено върху цените на тока и цената на хляба и олиото. Затова е значимо да успеем да понижим цените от трети снабдители, тъй че българските консуматори да не са обект на галопиращата инфлация ", акцентира министър председателят Петков.

Министър-председателят посочи като приоритет в работата на държавното управление построяването на газовата връзка Гърция-България за диверсификация на източниците на газ . " Чрез този план ще можем да получаваме и полутечен газ. Това е приоритет на цяла Европа ", уточни Кирил Петков.

Лидерите на Европейския съюз по въпроса дали да спрат да купуват петрол и газ от Русия, откакто демонстрираха трансатлантическо единение в поредност от срещи на върха с Джо Байдън и след пламенния апел на украинския президент Володимир Зеленски за повече военна помощ за отбрана на страната му, обобщава в. " Гардиън ".

На третата среща на върха в един забързан дипломатически ден, който стартира с изключителна среща на водачите на НАТО, последвана от срещата на Г-7, водачите на Европейски Съюз се срещнаха с президента на Съединени американски щати, с цел да обсъдят войната на Русия против Украйна.
 Преизбраха Шарл Мишел
Преизбраха Шарл Мишел

Решението е на европейските лидери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР