Българският премиер Кирил Петков се е срещнал с македонския министър

...
Българският премиер Кирил Петков се е срещнал с македонския министър
Коментари Харесай

Кирил Петков и Буяр Османи проведоха среща в Анталия

Българският министър председател Кирил Петков се е срещнал с македонския министър на външните работи Буяр Османи по време на Дипломатическия конгрес в Анталия. За това заяви македонският посланик във Facebook.

Политическата воля и духът на откровеност и неприкритост, които доминират в срещите до момента, са същинската посока и се чака те да доведат до взаимно допустими решения по въпросите, които се в интерес и на двете страни, написа Османи в обществената мрежа и добави, че главната тематика при започване на диалога е била войната в Украйна и по какъв начин тя се отразява върху сигурността на Западните Балкани и в Европа.

Според него евроинтеграцията към този момент се е трансформирала във въпрос на сигурността и единствено позитивната стъпка в тази посока ще способства за общата сигурност и сигурността на целия европейски континент.

Османи показва, че двамата са постигнали единодушие, че " директната връзка на политическо и експертно равнище е ефикасен способ и той ще продължи да се употребява в подтекста на задълбочаване на връзките и повдигането на равнището на политическия разговор ".

Петков и Османи са изразили удовлетвореността си от динамизирането на двустранното съдействие посредством активността на работните групи, както и от предложенията, произлизащи от работата им. Обсъдени са оферти за прогрес и съдействие в множеството области.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР