Българският премиер Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис.

...
Българският премиер Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис.
Коментари Харесай

След срещата между Кирил Петков и Мицотакис - основен акцент върху енергийното ни сътрудничество с Гърция

Българският министър председател Кирил Петков посрещна гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис. Това е първата среща сред двамата, като те разговаряха на четири очи.

„ Беше наслаждение да създадем с министър Мицотакис диалог по доста значими районни тематики. Това, което видях е, че другарските връзки ще бъдат затвърдени и че дружно можем да реализираме повече, изключително в секторите обща инфраструктура, енергетика и районна непоклатимост за задачите Балкани ”, съобщи Кирил Петков след срещата.
Петков: Трябват ни 20-30 дни, с цел да проверим доставките на газ и цените
Действаме градивно, да, не ни хареса изненадата, че когато се заклехме, вечерта имахме вести ще се вдигне цените а тока и парното...
Прочети повече
„ Има доста благоприятни условия за развиване на съдействието сред енергийните системи на Гърция и България. Европейски Съюз влага в съгласуваност на тези системи и по-конкретно по тематиките за импорт и експорт на електрическа енергия ”, уточни от своя страна гръцкият министър председател.

„ Радвам се да видя по какъв начин дружно можем да работим за общите ни ползи. Нашите страни са близо от позиция на енергийна потребност, само че има разлики, от които можем единствено да спечелим. Има синергии, които дружно можем да усъвършенстваме. Планът за резистентност и развиване също може да бъде прегледан и от районна позиция ”, уточни Кирил Петков.

Кириакос Мицотакис благодари на Петков за топлото гостолюбие. „ Пожелавам му триумф на новия пост и го чакам в Атина. Гръцкото държавно управление е готово с всички сили да поддържа новото държавно управление на България за това ново начало, което е сложено ”, сподели Мицотакис.

„ Добросъседството е най-важното, което можем да реализираме в района. Винаги сме подготвени да обсъждаме всеки въпрос, който свързва евентуални проблеми в района и да намираме най-хубавите решения, тъй че това добросъседство да бъде реализирано дълготрайно ", безапелационен бе Петков.
Кирил Петков се среща с Кириакос Мицотакис в София
Министър-председателят Кирил Петков ще организира среща на 20 декември с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, който ще е на първо посеще...
Прочети повече
По-късно денем Мицотакис е поканен и на " Дондуков " 2, където ще се срещне и с президента Румен Радев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР