Българският премиер Кирил Петков направи грешка като каза Започваме наново

...
Българският премиер Кирил Петков направи грешка като каза Започваме наново
Коментари Харесай

Историк определи като грешка думите на Петков, че с РСМ започваме наново

Българският министър председател Кирил Петков направи неточност като сподели " Започваме отначало в договарянията с Република Северна Македония ". Всеки министър-председател последните 15 година декларира, че ние започваме отначало, а е мъчно да се стартира отначало. Това разяснява доктор Иван Илчев, член на взаимната българо-македонска комисия и някогашен ректор на СУ в студиото на бТВ.
 Кирил Петков отпътува за РСМ на 18 януари Обновена
Кирил Петков отпътува за РСМ на 18 януари

С него потеглят външният министър Генчовска, транспортният Събев и зам.-председателят на Народно събрание Вигенин

По думите му напън и въздействие върху РСМ от страна на Съединени американски щати има, само че думите на един или различен сенатор нямат значение, " тъй като тях не ги интересува нашето минало, нито знаят нещо за него ".

Илчев разяснява и термина, " българи с македонско съзнание ". За него въвеждането на този термин ще значи да се приказва и за македонци с българско съзнание, които са единици. В България никой народ не е вписан в Конституцията, сподели историкът. А по думите му с този термин " ще отворим вратата за напън ".
 МКД: На 18 януари Петков идва в Скопие със старите добре познати позиции на България
МКД: На 18 януари Петков идва в Скопие със старите добре познати позиции на България

Реакции в Скопие след КСНС при президента Радев

Припомняме, Консултативният съвет по Национална сигурност преди седмица и след шестчасово съвещание през днешния ден в наличието на всички членове на съвета. Всички парламентарни групи се сплотиха към това, че Република Северна Македония би трябвало да съблюдава изискванията в Договора за добросъседство от 2017 година и да не нарушава правата на македонските българи, с цел да получи зелена светлина от България за участие в Европейския съюз. КСНС излизе и с 8 решения за съответни стъпки, които би трябвало да се подхващат от изпълнителната власт.

Коментарите обаче на позицията . Тази седмица следва и първото посещаване на новия министър председател Кирил Петков в Скопие, където към този момент също има ново управление - с гласовете на 62-ма народни представители водачът на СДСМ
 С КСНС се стягат редиците преди визитата в РСМ, съгласно Керемедчиев
С КСНС се стягат редиците преди визитата в РСМ, съгласно Керемедчиев

По думите му Министерство на външните работи ще има по-скоро поддържаща роля в преговорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР