Българският премиер Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски подписаха

...
Българският премиер Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски подписаха
Коментари Харесай

Какво подписа Кирил Петков със Зеленски? Никой не знае

Българският министър председател Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски подписаха декларация в границите на форума по сигурността в Мюнхен. Това заяви на 19 февруари държавната осведомителна работа.

В известието се споделяше още с кои задгранични водачи се е срещнал българският министър председател и какво са обсъждали. Петкое е разговарял с президента на Молдова Мая Санду, с грузинския министър председател Иракли Гарибашвили, с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън.

За сключване на общ документ става дума обаче единствено при срещата му със Зеленски. Но никой не знае детайлности за наличието на този документ. Неговият текст не е минавал нито през Министерския съвет, нито през Народното събрание.

" Премиерът Петков и президентът на Украйна Володимир Зеленски подписаха взаимна декларация в поддръжка на европейската вероятност на Украйна. Заради развиването на обстановка сред Русия и Украйна Петков и Зеленски споделиха опасенията за енергийната сигурност, само че също по този начин показаха вяра за деескалация на напрежението в района ", се показва в известието от държавния информативен център.

За такава декларация с Киев членовете на българсккото държавно управление не са били известени авансово.

Направи усещане, че в Мюнхен министър председателят Кирил Петков не бе съпроводен от нито един специалист по външна политика или посланик с опит.

От наличието му на форума по сигурността излезе абсурдът със фотографията, където Кирил Петков е отрязал наличието македонсия министър председател Кавачевски на общия им кадър с Блинкен.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР