Българският премиер бойко Борисов заяви, че в Давос е издействал

...
Българският премиер бойко Борисов заяви, че в Давос е издействал
Коментари Харесай

Борисов: Издействах 120 млн. евро от Европа за магистрала София-Скопие

Българският министър председател бойко Борисов съобщи, че в Давос е издействал 120 млн. евро от Европа за Македония, за построяването на автомагистрала София-Скопие, съобщи организация Xaknews, представена от БГНЕС.

" Говорих с Меркел и с Юнкер и ми дадоха обещание пари за Македония и за нас, с цел да се построи автомагистрала от Скопие до София, която постоянно е била приоритет. Зоран Заев ме помоли да се наемам, което удостоверява обстоятелството, че съм схватлив към всички съседи като водачи на Балканите. Успях да убедя Меркел и Юнкер, че тази автомагистрала е от витално значимо значение за Западните Балкани и за сигурността в района и че с това още един път ще потвърдим на всички, че Европа е едно семейство, в което всички са равни. Приоритетите на българското европейско председателство в действителност се правят оценка от всички в Европа и те ни оказват помощ да развиваме Балканите ", споделя Борисов.

Запитан за какво желае пари за Македония, вместо да търси за северозападна България за автомагистралата от София до Видин, той отговори: „ Парите за северозапад от дълго време са предоставени на България и работим, тъй че в близко бъдеще ще има автомагистрала София-Видин. Хората би трябвало да потърпи още малко, след две-три години това ще се случи. Този път не е елементарна улица, че да бъде изработен за 10 дни ", - сподели българският министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР