Българският премиер Бойко Борисов се срещна с колегата си от

...
Българският премиер Бойко Борисов се срещна с колегата си от
Коментари Харесай

Заев пусна шегичка на срещата с Борисов в Познан

Българският министър председател Бойко Борисов се срещна с сътрудника си от Северна Македония Зоран Заев в Познан. Както БЛИЦ заяви, те са там за срещата сред Европейски Съюз и Западните Балкани, а София и Скопие поемат председателството на Берлинския развой.

Република Северна Македония и Република България ще стоят отпред на процеса в продължение на 12 месеца до юли 2020 година, когато ще бъде проведена годишната среща, домакини на която ще бъдат двете столици.

В публикуваното от държавното управление в Скопие известие се споделя, че „ от началото на Берлинския развой, за пръв път се случва една страна от Западните Балкани и претендент за член на Европейски Съюз, каквато е Северна Македония, да съпредседателства Берлинският развой дружно с България – страна, която е член на Съюза “.



Борисов се срещна настрана с македонската делегация. Заев беше съпроводен от външния министър Никола Димитров.

Разговорът стартира свободно и без преводач с тривиалната тематика за времето. „ Как е по Скопие? “, попита Борисов.

„ Много горещо “, отвърна Димитров. „ Ние нищо, че сме Северна Македония, отново е 40 градуса “, пошегува се Заев и разсмя българския министър председател. „ В София е същото “, добави той.

„ Аз бях 2-3 дни в Брюксел и не ги усетих жегите, все бях по въздуха “, уточни Борисов. „ Виж, тука е зима “, добави той.

По-рано в Познан министър председателят на Северна Македония Зоран Заев чака, че страната му ще получи дата за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз до октомври 2019 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР