Българският премиер Бойко Борисов похвали ролята на Турция в борбата

...
Българският премиер Бойко Борисов похвали ролята на Турция в борбата
Коментари Харесай

Борисов: Никой не може да замени Турция в борбата срещу Ислямска държава

Българският министър председател Бойко Борисов похвали ролята на Турция в битката с терористите от “Ислямска страна “ (ИД), като съобщи, че никой не може да размени страната в това отношение, заяви в. "Сабах ".

Борисов направи коментара на конференция след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел.

Българският министър председател акцентира, че геостратегическото местонахождение на Турция сред двата континента я прави незаместим сътрудник на НАТО.

"Никоя страна не може да размени Турция в битката против ИД ", сподели той в отговор на въпрос дали България да може да размени Турция в НАТО.

Борисов също по този начин похвали напъните на Турция да предотврати притока на незаконни мигранти към Европа. "Турция се придържа към съглашението и не е имало нито едно влизане от незаконен мигрант от Турция в България ", сподели той.

Българският министър председател съобщи още, че се опълчват на глобите против Турция поради закупуването на системи за противоракетна защита С-400, създадени от Русия.

"Не мога да давам препоръки на американския Конгрес, само че дипломацията би трябвало да бъде приоритет ", съобщи Борисов във връзка утвърждението на законопроект в Сената на Съединени американски щати за налагане на наказания на Турция. Той съобщи, че разговорът и дипломацията би трябвало да бъдат желани пред глобите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР