Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО –

...
Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО –
Коментари Харесай

Джамбазки отново гневен на ДПС


Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Ангел Джамбазки остро реагира против опит на Движение за права и свободи за градеж на джамия. В обществената мрежа " Facebook " воеводата показа за сигнал, изпратен до него, от жителите на с. Лъкавица, Пловдивско, които се оплакват от желанията на Движение за права и свободи да построят джамия в селото им.

Ето какво написа Ангел Джамбазки на формалната си страница във " Facebook ":

Движение за права и свободи в Родопите с поредна гнусна провокация – пробва се да строи джамии принудително в село Лъкавица, сменя имената на умрелите в Доспат.

Кмет от Движение за права и свободи одобрявя план за градеж на джамия, чийто възложител е негов брат.

Казусът се развива в с. Лъкавица, община Лъки, област Пловдив. Постоянно живущите там са 16 индивида, само че селото е огромна вилна зона.

Там няма настояща джамия, съборена е от дълго време, останал е месчитът до нея. Селото е било потурчено преди към 200 години, тогава е строена и към този момент несъществуващата джамия.

Имам адресирана до мен молба, подписана от локални поданици и притежатели на парцели и вили, които не желаят да бъде издигната джамия наоколо до земите и парцелите им.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР