Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

ВМРО поиска затваряне на мигрантските центрове в София

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата " Патриоти за София " Карлос Контрера са внесли писмо до Министерски съвет с искане да бъдат закрити центровете за настаняване на мигранти на територията на София, оповестиха от пресцентъра на партията.

Става дума за Регистрационно-приемателен център - София към Държавна организация за бежанците, който се намира в столичен регион " Овча купел ", бул. " Монтевидео " 21А, и съответните му поделения в кв. " Военна рампа " и кв. " Враждебна ", се прецизира в писмото.

Министерският съвет е органът, който според член 47, алинея 3 от Закона за убежището и бежанците може да вземе такова решение, означават от Вътрешна македонска революционна организация.

Според Джамбазки и Контрера със закриването на центровете ще се реши един от главните въпроси, свързани със сигурността в столицата.

" Кварталите " Овча купел ", " Враждебна ", " Военна рампа ", " Толстой " и регионът към " Лъвов мост " се трансфораха в рискови за прекосяване места. Развихри се противозаконна активност с споразумяване на документи в Дирекция " Миграция " на бул. " Княгиня Мария Луиза ", акцентират от Вътрешна македонска революционна организация.

Джамбазки и Контрера са безапелационни, че въпросните три регистрационно-приемателни центъра нямат място на територията на Столичната община, както и че центрове у нас не би трябвало да бъдат от открит, а от затворен вид.

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват също държавното управление да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти.

По-рано през днешния ден водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов сподели по Нова, че в този момент е значимо да кажем какъв е българският интерес. А той е подобен, че да не допуснем да ни връщат бежанци. Думите му са във връзка сключваните от Германия съглашения за вторична миграция. Във връзка със съглашението с Гърция Каракачанов изрази увереност, че върнати там бежанци (където са били регистрирани на първо време в страна от ЕС) още веднъж ще тръгнат на север към Централна Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР