Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Границите на ЕС трябва да бъдат защитавани

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки взе участие в европейска самодейност против новия пакт за миграция на Европейския съюз.

 

Представители на разнообразни политически партии и групи в Европейския парламент се оповестиха против новия пакт за миграция на Европейския съюз. Особено терзание поражда фактът, че Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент изиска мандат за междуинституционални договаряния без текстът на отчета да бъде гласуван в пленарна зала. Групите на Европейските консерватори и реформисти и Идентичност и народна власт желаеха това решение да бъде гласувано. Това постави основите за бъдеща съгласуваност в границите на междупартийната работна група за миграция, в която вземат участие членове на ЕКР и ИД. Инициативата, от която е част и българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, очерта вероятните отрицателни последици от приемането на новия пакт и се сплоти към позицията, че това е екзистенциален проблем с големи последствия за цяла Европа. Според другите представители в Европейския парламент новият пакт не зачита националната народна власт и е нездравословен за суверенитета на страните членове.

 

Ангел Джамбазки съобщи, че границите би трябвало да бъдат защитавани, тъй като незаконната миграция съставлява голяма опасност за европейските общества и всеки, който премине една граница нелегално, би трябвало да бъде наказван с цялата суровост на закона.

 

В момента крайнолявата коалиция в Европейския парламент хвърля прахуляк в очите на европейските жители по тематиката с незаконната миграция.

Тези хора желаят да ни убедят, че миграцията не е проблем и че би трябвало да се даде свободно прекосяване на всички мигранти, които желаят да дойдат в Европа. Това не би трябвало да бъде допускано и ние няма да позволим да се случи. Част от неправителствените организации в бранша имат политическата поддръжка на крайнолявата коалиция и работят в синхрон с мрежите за трафик на хора. Това е политическата страна на въпроса, само че обстановката изисква да бъдем практични, добави още българският представител в Европейския парламент.

 

Групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, от която е част българският представител Ангел Джамбазки, упорства за по-сигурни граници, ускорение на процедурите и ясно разграничаване сред стопански мигранти и такива, които търсят леговище. Според Ангел Джамбазки промените на Европейския парламент в Пакта за миграцията ще създадат доста по-трудно за страните членове да се борят дейно с противозаконната миграция към Европейски Съюз, а това от своя страна ще засегне точно страни като България.

 

По време на полемиките Ангел Джамбазки означи още, че европейските институции са огромните длъжници на жителите във връзка с миграционната политика. Затова те би трябвало да премислят интернационалните отговорности и да разрешат на обособените страни да вкарат всички нужни правни механизми и благоприятни условия за репатриране на лицата, търсещи леговище, на които е отхвърлен статут на емигрант.

 

Българският представител в Европейския парламент посочи, че въпросите за миграцията и интеграцията ще нарастват по значимост, до момента в който Европейски Съюз и обособените страни не намерят ефикасен политически баланс. Според него миграционните потоци ще продължат, до момента в който неправителствени организации действат като мрежи за трафик на хора. Джамбазки подчертава и върху обстоятелството, че политическите офанзиви против европейската организация „ Фронтекс “ към този момент са се трансформирали в норма, а това е неприемливо, тъй като напъните би трябвало да се концентрират върху съществуването на всички запаси, с цел да може организацията да прави своята работа дейно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР