Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки иска дебат в ЕП за спрените руски газови доставки

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки инициира спор в парламентарната зала на Екологичен потенциал във връзка със спрените доставки на природен газ за България. След сложени въпроси пред Европейската комисия от страна на Джамбазки двама от съпредседателите на ЕКР - Рафаеле Фито и проф. Ришард Легутко, повдигнаха тематиката на председателски съвет с искане за спор и гласоподаване на специфична резолюция. Предложението към този момент е признато и ще бъде извършен спор на втората пленарна сесия на Екологичен потенциал през месец май.

В писмото си до Европейската комисия Джамбазки отбелязва, че доставката на газ по настоящи контракти с „ Газпром “ за Полша и България е прекратена и това деяние съставлява идната глава от проекта на Русия за разрушение на единството на европейските съдружници.

„ Считам, че тази обстановка слага по-важни въпроси за Европейски Съюз. Ако доставките са прекратени единствено към България и Полша и са обезпечени за други членове на Европейски Съюз, би трябвало да се запитаме за какво? Би било шокиращо, в случай че някои членове на Европейски Съюз заплащат в рубли съгласно настояванията на „ Газпром “, като по този метод нарушават европейското единение. “, написа още съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация до Европейската комисия.

Българският представител в Европейския парламент слага на дневен ред и въпросите по отношение на това дали Комисията е осведомена с метода на заплащане от страна на обособените страни за доставки от „ Газпром “ и дали има информация за страните членове, в частност Гърция и Германия, които заплащат доставките си в рубли?

Очаква се дебатът по тематиката да бъде сбъднат на 4 май (сряда) по време на постоянната пленарна сесия в Европейския парламент.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР