Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки

...
Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки
Коментари Харесай

Джамбазки с призив до ЕК за мораториум върху търговията с въглеродни емисии

Българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки насочи формален въпрос до ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по тематиката с ограниченията против сериозния скок на цените. В писмото си той слага на дневен ред тематиката за търговията с въглеродни излъчвания, която има директно отношение върху икономическата рецесия и по-специално върху шоковото повишаване на тока, оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация и допълват:

Преди дни Ангел Джамбазки алармира и всички представители в Европейския парламент и потърси поддръжка от свои сътрудници, с цел да може да бъде сбъднат спор по въпроса по време на съвещанията на Народното събрание.

Здравната рецесията и ограниченията за нейното преодоляване накараха стопанската система на Европа да се свие фрапантно. Още по-тревожно е невижданото повишаване на цените на силата. Цената на природния газ се е нараснала четирикратно през последните шест месеца, което докара и до повишение цената на електрическата енергия. В този подтекст в писмото си до Урсула фон дер Лайен евродепутатът напомня, че Европейски Съюз ускори своите климатични упоритости за 2030 година, което докара до 80% повишаване на цените на разрешителните за излъчвания на въглерод.

Когато се комбинират, тези два фактора значат, че бизнесът е подготвен да спре да работи, защото цените на силата стават непоносими, а енергийната беднотия ще доближи невиждани равнища, добавя Джамбазки.

Европейската комисия одобри пакет от оферти, с цел да направи политиката на Европейски Съюз в региона на климата и енергетиката за понижаване на чистите излъчвания на парникови газове с най-малко 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година Това е освен икономическо самоубийство, само че и изменничество към най-уязвимите в нашите общества. Подобни ограничения ще покачат цените на силата и ще доведат до беднотия, сигнализира още заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Заради всички тези незаобиколими фактори българският представител в Европейския парламент упорства пред Урсула фон дер Лайен Европейска комисия да обърне съществено внимание на търговията с въглерод, като я приключи за поддръжка на стопанската система на целия Европейски Съюз. Според него сходна мярка би била в помощ освен на бизнеса, само че и на елементарните жители на Съюза.

Призовавам Ви да вземете отношение по въпроса и да наложите мораториум върху търговията с въглеродни излъчвания. В противоположен случай европейските жители ще се изправят пред извънредно тежка зима и доста дълбока рецесия, приключва Джамбазки в писмото си до ръководителя на Европейската комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР