Българският представител на Евровизия 2022 Intelligent Music Project замина за

...
Българският представител на Евровизия 2022 Intelligent Music Project замина за
Коментари Харесай

Музикантите от Intelligent Music Project подариха ретро пиано на Летище София

Българският представител на Евровизия 2022 Intelligent Music Project отпътува за Торино, с цел да показа страната ни на влиятелния конкурс, който стартира след броени дни и ще бъде излъчен онлайн по БНТ1 на 10, 12 и 14 май от 22:00 ч.

Минути преди делегацията да се качи в самолета за Италия, музикантите от Intelligent Music Project публично подариха на Летище София красиво ретро пиано, което ще бъде ситуирано на Терминал 2.

„ Идеята ни пристигна по време на многочислените ни пътувания из Европа през последните два месеца. На съвсем всяко летище имаше сложено пиано, на което всеки може да седне и да посвири. Замислихме се, че в България няма сходна „ апаратура “ и взехме решение да изправим това.

Пианото е извънредно красиво, доста остаряло, само че доста добре непокътнато. Доскоро го използвахме в студиото, само че то към този момент си има нов дом. Нека всеки, който има предпочитание да посвири на него, да го направи без да се тормози, тъй като с музика светът е по-хубав! Благодарим и на Летище София, че се съгласиха да изпълним тази концепция. През 2022 година предприятието празнува своята 85-а годишнина и това е нашият подарък за тях “, описаха българските представители на Евровизия.

Intelligent Music Project приканиха всеки, който реши да посвири на пианото, да се снима и да качи видеото в обществените мрежи с хаштаг #playintelligentmusic, като самите те дадоха образец, изсвирвайки онлайн песента „ Intention “, с която ще показват България на Евровизия в Торино.

България и Intelligent Music Project са част от първия полуфинал на състезанието, който ще се организира на 10 май. Страната ни ще се показа на сцената под номер седем.

Участието на България на Евровизия се реализира посредством публично-частно партньорство сред Българската национална телевизия и продуцентска къща Intelligent Music Ltd.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР