Българският представител на 50 км ски бягане Веселин Цинзов взе

...
Българският представител на 50 км ски бягане Веселин Цинзов взе
Коментари Харесай

Край на българското участие в ПьонгЧанг 2018

Българският представител на 50 км ски тичане Веселин Цинзов взе решение да прекрати присъединяване си в дисциплината преди да финишира, с което бе комплициран завършек на българското присъединяване на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Той се движеше около 53-то място до 40-ият километър, само че малко след него се отхвърли.

Финландският ски бегач Иво Нисканен завоюва олимпийската купа в кралската дисциплинираност на 50 километра типичен жанр в ПьонгЧанг.

26-годишният Нисканен реализира най-големия самостоятелен триумф в кариерата си, откакто 900 метра преди финала направи решителна офанзива против представителя на олимпийските спортисти от Русия Александър Болшунов и до финала стигна изцяло пресен, за разлика от изтощения си и очевидно нервиран от развиването на бягането руснак, съобщи bTV. Нисканен пресече финалната линия с 2:08:22.1 часа, като остави зад себе си на 18.7 секунди Болшунов и на 2:37.5 минути другия руснак Андрей Ларков, който взе бронзови орден.

С заключителен спринт международният първенец Алекс Харви от Канада изпревари с една стотна норвежеца Мартин Йонсруд Сундби за четвъртото място. Харви остана на 2:43.6 минути зад Нисканен, до момента в който времето на Сундби бе с 2:43.7 по-слабо от това на спечелилия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР