Българският посрещач Мартин Атанасов и френският му отбор Шомон ВБ

...
Българският посрещач Мартин Атанасов и френският му отбор Шомон ВБ
Коментари Харесай

Атанасов и Шомон с малшанс срещу испанци в ШЛ

Българският посрещач Мартин Атанасов и френският му тим Шомон ВБ 52 ХМ (Шомон) претърпяха трагична загуба в първия си мач от втория прелиминарен кръг на Шампионската лига. Воденият от някогашния народен селекционер Силвано Пранди отбор отстъпи като посетител на испанския първенец КВ (Теруел) с 2:3 (26;24, 20:25, 25:20, 22:25, 11:15) в среща, играна пред към 1300 фенове в зала " Пабелон Мунисипал Лос Планос ".

Реваншът сред двата отбора е във вторник (30 октомври) от 21,30 часа българско време в Шомон. Френският отбор би трябвало да гони наложителна победа с 3:0 или 3:1 гейма, с цел да продължи напред към третия кръг на най-престижния евротурнир. От друга страна тимът на Теруел се нуждае от какъвто и да е триумф, с цел да се класира напред. Победителят от този дуел ще срещне в 3-ия кръг на ШЛ спечелилия от двойката сред българския първенец Нефтохимик 2010 (Бургас) и сръбския подобен Войводина Народно събрание Семе (Нови Сад). Загубилият тим пък ще продължи във втория по мощ евротурнир за Купата на CEV, където на 1/16-финалите го чака френския Туркоа.

Мартин Атанасов игра устойчиво цялостен мач за Шомон и стана втори по ефикасност с 12 точки (1 блок, 2 аса, 41% успеваемост в офанзива и 78% положително посрещане) . Най-резултатен за френския отбор бе американският национал Тейлър Ейврил с 20 точки (5 блока!, 3 аса и 60% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за триумфа. За домакините от Теруел над всички бе Андрес Вийена с 23 точки (1 блок и 63% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР