Българският посланик в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил

...
Българският посланик в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил
Коментари Харесай

Скандал! Наш посланик в Пакистан е отзован заради корупция

Българският дипломат в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил отзован, малко след назначението си на дипломатическия пост. Причината - обвинявания в корупция. Това излиза наяве от обява в дипломатическата новинарска организация на Исламабад (DNA).

Новината се появява в Пакистан при започване на месец октомври. Медиите у нас мълчат за абсурда. Институциите - също. Справка на ФрогНюз демонстрира, че Парашкевов е бил отзован с декрет на президента, обнародван в брой№ 82 на Държавен вестник.

Според източници на DNA българският дипломат е бил отзован още преди да връчи акредитивните си писма на президента на Пакистан. Това е рядко срещано в историята на дипломацията. Според информацията, новоназначения дипломат се е забъркал в скица за импорт на коли и алкохол отвън избраната квота.

Хванат е бил поради автомобил марка “Бентли”. Подробностите разкриват, че импортираната от българския дипломат, ползващ се от дипломатическата си позиция, кола е била в приложимост на пакистанец.

Колата е била прихваната от митнически чиновници. Според информация на Министерството на външните работи колата е импортирана от посланика за негов пакистански другар. Източници показват, че Парашкевов е получил и рушвет от 40 000 $.

Българският дипломат е внасял и алкохол над допустимото. През ноември предходната година той е получил позволение да внесе несъмнено количество алкохол в Пакистан, само че в реалност количеството е било съвсем двойно повече. Министерството на външните работи схванало за това и разпоредило на шефа на митницата да извърши подробен оглед на контейнера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР