Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в

...
Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в
Коментари Харесай

Митрофанова обяви, че българският посланик в Москва ще бъде извикан в руското външно министерство заради Васиан

Българският дипломат в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в съветското външно министерство по отношение на експулсирането на свещеници на Руската православна черква (РПЦ) от страната, съобщи съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „ Россия-24 “.

„ Ще бъдат подхванати дейности, несъмнено. На първо място – посланикът ще бъде извикан, ще има диалог с него “, сподели дипломатът, разяснявайки въпроса за вероятни ответни ограничения от страна на Москва по дипломатическа линия по отношение на изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални ограничения против Българската православна черква в отговор на недружелюбните стъпки на София. „ Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални дейности против Българската православна черква. Ние не сме варвари “, сподели тя.

Вчера свещениците от съветската черква в София бяха призовани в българската имиграционна работа, където им бе подредено да изоставен България в границите на 24 часа „ като лица, за които се твърди, че съставляват опасност за националната ѝ сигурност “.

„ Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна черква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и чиновник на църквата “, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова.

Изгонването от България на свещеници на Руската православна черква в страната съставлява деяние, ориентирано към спиране на връзките сред Руската и Българската православна черква и братските връзки сред народите на страните, съобщи съветското външно министерство.

„ Старата съветска черква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили дружно, в този момент ще бъде затворена “, разгласи през вчерашния ден представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар, оповестен на уеб страницата на съветското външно министерство.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР