Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в

...
Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в
Коментари Харесай

Кремъл вика посланика ни заради Змеев

Българският дипломат в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в съветското външно министерство по отношение на експулсирането на свещеници на Руската православна черква (РПЦ) от страната. Това съобщи съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „ Россия-24 “.

Припомняме, че през вчерашния ден ДАНС експулсира настоятеля на подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан Змеев, секретаря на подворието протойерей Евгений Павелчук и чиновник на подворието – последните двама, жители на Беларус. Причината е шпионаж и въздействие в интерес на Кремъл.

„ Ще бъдат подхванати дейности, несъмнено. На първо място – посланикът ще бъде извикан, ще има диалог с него “, сподели дипломатът, разяснявайки въпроса за вероятни ответни ограничения от страна на Москва по дипломатическа линия по отношение на изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални ограничения против Българската православна черква в отговор на недружелюбните стъпки на София. „ Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални дейности против Българската православна черква. Ние не сме варвари “, сподели тя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР