Българският политически живот е изключително изкривен. Съдържа само лобистки интереси,

...
Българският политически живот е изключително изкривен. Съдържа само лобистки интереси,
Коментари Харесай

Мария Пиргова: Намираме се в непрекъсната политическа истерия

Българският политически живот е извънредно килнат. Съдържа единствено лобистки ползи, груповщина, партийщина. Политиката се е трансформирала в икономически ползи, които на вълчи принцип работят на всички равнища в страната.

Това мнение изрази пред доцент Мария Пиргова, политолог и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Според нея се намираме в " непрекъсната политическа нервност ".

" ПП-ДБ смениха Конституцията по необикновено малоумен метод. За да понижат пълномощията на президента, се простреляха ", съобщи Пиргова.

" За страдание, ГЕРБ и Движение за права и свободи следиха, смееха се и оставиха това да се случи. "

Преподавателят оспори " мантрата " за " самостоятелните специалисти ", като я дефинира като " предизборни легенди ", които се повтарят непрестанно.

" Хората в тази обстановка няма за кого да гласоподават. Партиите не оферират нищо ново. В тази тирания на ГЕРБ и Движение за права и свободи, към която се причислиха и ПП-ДБ, да се чака да се появят нови политически хрумвания, нова гражданска интензивност – по какъв начин? Непрекъснато се насажда боязън, работи се против нови партии, нови хрумвания, против младежите. Избирателната интензивност ще бъде слаба, защото гражданите към този момент са омерзени ", разяснява политологът в предаването " Преди всички ".

Купуването на гласове ще бъде доста огромен фактор. Корпоративният избор ще бъде на високи равнища. Изборите няма да бъдат демократични, почтени и европейски, изрече опасения Мария Пиргова.

Много мъчно се прави политика в общество, което се е приспособило към сивата стопанска система и беззаконието, акцентира доцент Пиргова.  

" Нови политически субекти, които се основават, се отхвърлят, тъй като не виждат опция за пробив, даже на локално равнище. В тези условия пробив е сложен. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР