Българският плувец Петър Мицин остана 25-ти в сериите на 200

...
Българският плувец Петър Мицин остана 25-ти в сериите на 200
Коментари Харесай

Петър Мицин остана 25-ти на 200 метра свободен стил на Европейското в Рим

Българският плувец Петър Мицин остана 25-ти в сериите на 200 метра свободен жанр на Европейското състезание по плуване в Рим, Италия и, за жалост, не съумя да се класира за полуфиналите на конкуренцията.

17-годишният играч от Сандански даде време от 1:49.31 минути, с което остана на малко над две десети от персоналното си достижение и приключи четвърти в серията си.

Пред камерата на Българска национална телевизия Мицин показа, че е останал удовлетворен от плуването си, само че е очаквал по-добър резултат.

" Плувах 1:49.31, което е положително за утринно плуване. Сутрин не се усещам толкоз добре, колкото следобяд, тъй като не съм загрял. Очаквах по-добре време, само че ще се постарая на 200 метра делфин да не направя същата неточност. Надявам се там да си подобря времето и вероятно да запиша един полуфинал. Има терзание, само че виждам да не го демонстрирам. Гледам да съм концентриран в моето плуване. За мен е значимо да подобря моите персонални резултати. Тренировките бяха много тежки и бяха ориентирани особено за това състезание. За момента съм удовлетворен от плуванията си, само че знам, че мога и повече ", показа 17-годишният българин.

Състезателят от Сандански показа и упованията си за идващия му старт на шампионата в Рим, а точно 200 метра бътерфлай, разкривайки, че в тази дисциплинираност се усеща по-добре.

" От скоро плавам и 200 метра бътерфлай и там се усещам по-добре. Там ми е по-леко и се надявам отсега нататък да се развъртвам тази дисциплинираност. Пожелавам си да си подобря всичките времена и живот и здраве да вляза на някой край. Основната ми цел е нормативът за Олимпиадата в Париж 2024, само че до тогава има доста време и тренировки ", приключи Петър Мицин.

Най-бърз в сериите бе унгарецът Крищоф Милак с 1:46.26.

Героят на шампионата Давид Попович, който през вчерашния ден сложи международен връх на 100 метра свободен жанр, даде второ време в сериите на 200 кроул - 1:46.87 минута.

Полуфиналите в дисциплината са следобяд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР