Българският плувец Антъни Иванов е със спрени състезателни права за

...
Българският плувец Антъни Иванов е със спрени състезателни права за
Коментари Харесай

Антъни Иванов е със спрени права за 2 години

Българският плувец Антъни Иванов е със спрени спортни права за идващите две години, оповестява Sportal.bg. 23-годишният играч е осъден от началото на октомври от Световната андидопингова организация (WADA).

На процедура глобата го вади от присъединяване на олимпийските игри в Париж през 2024 година

Според Sportal.bg причина за наказването е, че Иванов е пропуснал три пъти да се яви на извънсестезателен допинг тест през 2022 година Два пъти това се случва, до момента в който тренира в Съединени американски щати, а един път до момента в който е бил в София.

В началото на годината правата на Иванов към този момент бяха спрени един път, само че по-късно възобновени.

На 4 октомври Иванов изрази разочарованието си от допинг инспекциите и заяви, че му коства доста, с цел да бъде непрекъснато разполагаем за инспекции. Тогава Иванов съобщи, че " чистият спорт не съществува ".

Съдържание от Scalefocus
Енергийните компании по пътя към резистентен напредък и конкурентоспособност

" Пиша това, тъй като ми писна от всичко, което се случва зад кулисите към професионалните спортисти. Проверяват ме отвън посоченото време за тестване, което е сред 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво знамение излязох и си ревизирах телефона. Ако не го направя, ме упрекват, че се укривам ", написа Иванов в " Инстаграм ".
" Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са разполагаем за тестване 24/7. Това важи единствено за някои от тях, а други имат COVID-19 през 95% от годината и не могат да се тестват четири седмици, правейки господ знае какво. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР