Българският плувец Антъни Иванов е със спрени състезателни права и

...
Българският плувец Антъни Иванов е със спрени състезателни права и
Коментари Харесай

Спортал: Спряха правата на Антъни Иванов. Плувецът пропуска олимпиадата в Париж

Българският плувец Антъни Иванов е със спрени спортни права и ще пропусне олимпийските игри през 2024 година, заяви Sportal.bg.

Според информацията, с която медията твърди, че разполага, топсъстезателят ни няма право да се състезава от 10 октомври 2022 година през идващите 2 години, след наказване наложено от Световната антидопингова организация (WADA). На процедура това значи, че Антъни Иванов сигурно ще пропусне присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024. 

Наказанието, което е наложено на 23-годишния плувец е за това, че е пропуснал 3 пъти да се яви на извънсъстезателен допинг тест през 2022 година. На два пъти той е пропуснал да даде проби, до момента в който е упражнявал в Съединени американски щати, а третия път Антъни Иванов е бил в София, научи Sportal.bg.

По-рано през тази 2022 година спортните права на Антъни Иванов първо бяха спрени, а по-късно още веднъж възобновени. 

Съвсем неотдавна Антъни Иванов подлага на критика системата за взимане на извънсъстезателни допинг проби. Държавният рекордьор на 200 метра бътерфлай, който учи и тренира в Съединени американски щати, е засегнат от честите инспекции, които пречат на персоналния живот на спортистите и даже загатна, че тези практики може да го откажат от спорта.

" Пиша това, тъй като ми писна от всичко, което се случва зад кулисите към професионалните спортисти. Проверяват ме отвън посоченото време за тестване, което е сред 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво знамение излязох и си ревизирах телефона. Ако не го направя, ме упрекват, че се укривам. Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са разполагаем за тестване 24/7. Това важи единствено за някои от тях, други имат " КОВИД " през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки господ знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестванията за допинг са цялостен подбив ", написа Антъни Иванов в " Инстаграм " на 4 октомври.

" Става неуместно. Не разбирам по какъв начин би трябвало да си разполагаем, домът ти би трябвало да е разполагаем, персоналният ти живот би трябвало да е разполагаем 24/7, тъй като си добър състезател. Трябва да допускаш хора в къщата си когато и да е на деня без предизвестие. Това би трябвало да се промени. Отблъскват ме от нещо, което обичам, и това ме боли доста ", написа още Антъни Иванов на същата дата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР