Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа най-доброто си

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа най-доброто си
Коментари Харесай

В Белгия: Никола Цолов с най-силната си квалификация през сезона

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов записа най-хубавото си достижение в квалификациите този сезон. Той се подреди на пето място в дъжда на пистата " Спа-Франкоршан ".

Дебютантът на ART Grand Prix се показа чудесно на мокрото и технично трасе и също като в Унгария преди седмица влезе в челото на класирането. В хода на квалификацията Цолов показва скорост на водачите в шампионата и беше измежду най-бързите както на напълно мокрото трасе, по този начин и в края, когато пистата стартира да изсъхва.

С време 2:22.517 минути в последната си обиколка българинът се класира пети и означи сериозен напредък в съпоставяне със свободната подготовка по-рано през днешния ден, в която приключи 14-и.

Най-бърз в квалификацията през днешния ден беше водачът на Кампос Пепе Марти (Испания), който изпревари Цолов с 0.357 секунди. Двамата съотборници на българина в отбора на ART Grand Prix Грегоар Соси и Кейлън Фредерик приключиха 16-и и 17-и в квалификацията.

" Квалификацията се получи малко по-различна от тренировката, защото спря да вали ", съобщи след квалификацията Цолов.

" Знаех, че ми би трябвало мощен втори бранш, с цел да мина напред. На напълно мократа писта бях доста бърз, като стартира да изсъхва стана по-трудно за мен – трябваше да трансформира линиите в завоите, прекъсването за завоите. В последната обиколка беше доста изсъхнало, само че събрах обособените браншове в една обиколка и се получи. ”

В спринтово съревнование в събота българинът ще започва осми, а на главната конкуренция в неделя пети. Спринтовото съревнование стартира на следващия ден в 11:00 часа българско време, а главното – в 9:30 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР