Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стигна до Топ

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стигна до Топ
Коментари Харесай

Никола Цолов с добро представяне на двудневния тест в Барселона

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов стигна до Топ 10 в класирането на двудневния тест на пистата в Барселона, проведен след първите два кръга от новия сезон.

В първия ден от тестванията Никола стигна до 11-ото място с време 1.27,864 минути (на 0,643 секунди от най-бързия), записано в утринната сесия, а следобяд Цолов приключи на 13-о място.

Във втория ден от тестванията преди обед водачите правеха симулации на подготовка и българският дебютант на ART GP излезе на 8-о място с 1.26,753 минути, на 0,434 секунди от времето на Габриеле Мини, който записа и най-бързия тур от началото на тестванията в каталунската столица. В следобедната сесия пристигна ред на симулациите на спортно движение и времето на Никола от 1.31,903 минути, което го подреди на 15-о място.

С времето си от петък сутринта Никола приключи двудневния тест на 8-ата позиция.

Пистата " Съркит де Барселона е Каталуня " е единственото трасе от началото на сезона във Формула 3, което е познато на Никола. Миналата година тук се организира финалният кръг от испанската Формула 4, в който Цолов завоюва трите квалификации, взе трите победи пред уикенда, както и трите най-бързи обиколки в конкуренциите.

Другата седмица тестванията във Формула 3 не престават - във вторник и сряда на класическото италианско трасе " Имола ", където през месец май е идващият кръг от сезона.
 Никола Цолов остана отвън зоната на точките на
Никола Цолов остана отвън зоната на точките на " Албърт Парк "

Пилотът ни във Формула 3 финишира на 21-во място
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР