Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов си пожела титлата

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов си пожела титлата
Коментари Харесай

Никола Цолов пред Sportal.bg: За 2023 си пожелавам титлата във Формула 3

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов си пожела купата в първия си сезон в шампионата следващата година. Никола гостува на Георги Иванов в изключително издание на Sportal Motorsport , отдадено на триумфите му през сезон 2022.

През тази година Никола завоюва купата в испанската Формула 4, като взе 13 победи в 21 надпревари , събра рекордните 400 точки, започва 15 пъти от първа позиция и записа 17 най-бързи обиколки – също рекордно достижение.

Никола описа за компликациите, с които се сблъска още в първото съревнование от сезона, както и по какъв начин по-късно е стигнал до серията от следващи победи преди края на първата половина на акцията, която го трансформира във любимец за купата . А в случай че се чудите по кое време българинът за първи път е помислил, че може да вземе купата, то Никола дава отговор и на този въпрос.

Българския лъв дава взор от вътрешната страна и към пилотирането на колите от Формула 4 и ги съпоставя с по-мощните и бързи болиди от Формула 3 . И несъмнено, сподели и коя му е обичаната писта от тези, на които се е състезавал тази година. А трасетата, на които още не е карал, само че участват в календара на Формула 3 – всички те са му забавни.

Никола си пожела купата във Формула 3 за идващия сезон, вижте и какво пожела на читателите и феновете на Sportal.bg .
 Вижте върховете на Никола Цолов в испанската Формула 4 Вижте върховете на Никола Цолов в испанската Формула 4
Приятно гледане!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР