Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира 19-и

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира 19-и
Коментари Харесай

Цолов започна уикенда в Топ 20

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов се класира 19-и в свободната подготовка за спортния уикенд в Барселона, четвърти кръг от сезона. Най-бърз в сесията беше Тейлър Барнард, който записа най-бързата си обиколка за 1.28,831 минути.

Цолов завъртя 8 обиколки в тренировката с дълготрайност 45 минути и реализира 1.30,077 минути, като остана на 1,246 секунди от първото място. Българинът записа междинна скорост 186,120 км/ч в най-бързата си обиколка и остана на 0,082 секунди от 18-я - Оливър Грей.

Скромната интензивност на водачите в свободната подготовка се изяснява с това, че отборите от Формула 3 организираха двудневни проби на каталунската писта по-рано в хода на сезона и също по този начин изискванията по-късно през днешния ден за квалификацията ще са много по-различни.
 Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона
Пистата в Каталуня износва доста съществено гумите, като най-натоварена е задна лява и това е спомагателен фактор при стратегиите на водачите, които се пробват да запазят повече гуми за квалификацията и двете надпревари през уикенда.
 Никола Цолов изравни най-хубавото си класиране във Формула 3 Никола Цолов изравни най-хубавото си класиране във Формула 3
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР