Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов пресече финалната линия

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов пресече финалната линия
Коментари Харесай

Никола Цолов спечели две места след финала на спринта в Испания

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов пресече финалната линия в днешния спринт на пистата „ Каталуния “ край Барселона на 17-то място, само че незабавно завоюва две места, поради наказванията на Хю Бартър (Кампос) и Габриеле Мини (Хайтек), които изкачиха Никола на 15-та позиция.

Още преди финала обаче беше ясно, че Българския лъв може да завоюва още позиции, защото няколко водача пред него щяха да бъдат разследвани поради разнообразни произшествия в хода на дистанцията. Сред разследваните бяха Кайо Колет (Ван Амерсфоорт), Пол Арън (Према) и съотборникът на Никола в АРТ Гран При Грегоар Соси.
 Никола Цолов приключи 15-ти в първото съревнование в Барселона Никола Цолов приключи 15-ти в първото съревнование в Барселона
От тях Колет бе глобен с 5 секунди, защото не бе спазил инструкцията на автобус шефа за безвредно връщане на пистата в първия шикан на пистата. Бразилският водач финишира на единствено 0.5 секунди пред Цолов и след наказването си се смъква на 17-то място.

По-тежко беше наказването на финиширалият на деветата позиция Соси, който бе глобен с 10 секунди. Причината за наказването на швейцарецът бе неговият контакт с Дино Беганович (Према) на изхода от деветия завой в 15-та обиколка. След този удар шведският играч спука гума и напусна надпреварата, до момента в който Соси продължи, финишира девети, само че след наказване се смъкна на 23-то място.

Колкото до следствието на Арън за изблъскването на Себастиан Монтоя (Хайтек) отвън пистата наказване нямаше, защото комисарите решиха, че това е спортен случай. Така след всички санкции Никола Цолов прогресира с още две места и финишира 13-ти в спринта на „ Каталуния “.

Утре, в 10:55 часа сутринта българско време, ще се организира и главното съревнование на испанското трасе, което ще бъде с дължина от 25 обиколки. Както и през днешния ден Никола Цолов още веднъж ще би трябвало да започва 19-ти поради проблемите, които имаше във вчерашната подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР