Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов остана на 21-о

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов остана на 21-о
Коментари Харесай

Никола Цолов остана 21-и в спринтовото състезание за Гран при на Австралия във Формула 3

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов остана на 21-о място в спринтовата конкуренция по време на Гран при на Австралия на пистата " Албърт Парк ".

Състезателят на АРТ Гран при потегли от 10-а позиция, откакто получи наказване от три места на стартовата решетка поради случай с Алекс Дън по време на единствената свободна подготовка в петък.

В началото Цолов изпревари един от своите противници, само че в края на откриващия тур още веднъж се смъкна до 10-ата позиция, след което започнаха проблеми.

С активирането на системата DRS Никола стартира да се срутва в класирането, като за 15-ина обиколки българинът излезе от топ 20.

В края въпреки всичко 17-годишният водач съумя да си върне няколко позиции, с цел да финишира надпреварата на 21-о място.

Победител в спринта стана норвежецът Мартиниус Стенсхорн, за който това бе дебютен триумф в кариерата му във Формула 3. Роденият в Хоксун водач съумя да се пребори за първата позиция с британеца Арвид Линдбалд и нидерландеца Лорънс ван Хюпен.

Уикендът за Гран при на Австралия продължава в неделя с главната конкуренция от 2:15 часа сутринта българско време, в която Никола Цолов ще потегли от 7-а стартова позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР