Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов финишира на 16-то

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов финишира на 16-то
Коментари Харесай

Никола Цолов заврши на 16-о място в първото си мокро състезание

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов финишира на 16-то място в спринтовото съревнование в Австрия. За Никола това беше дебютно съревнование на изцяло мокра писта освен във Формула 3, само че и в едноместните формули като цяло.

Българинът имаше усложнения още в първите обиколки на конкуренцията, в които той загуби няколко позиции и прекара първата половина на дистанцията от 20 тура на 21-то място. След това обаче Никола откри сцепление и още веднъж показва положителната си работа с гумите на Пирели, с цел да се придвижи напред в подреждането.

В последните две обиколки българинът бе замесен в борба с Никита Бедрин и Леонардо Форнароли за 15-та позиция, като даже имаше един лек контакт сред Цолов и Бедрин в прекъсването за завой №4 в предпоследната обиколка. Въпреки този контакт и двамата продължиха присъединяване си и във финалния тур Никола изпревари своя противник още веднъж в завой №4, с цел да финишира 16-ти.

След един случай сред Рафаел Виягомес и Оливър Грей в завой №4 в 11-та обиколка кола за сиугнорст се появи на трасето. Тя имаше голямо отражение върху борбата за успеха, защото нейното излизане разреши на Пол Арон, Габриеле Мини и Кайо Колет да настигнат ранния водач Пепе Марти.

Крайната победа бе извоювана точно от Арон, втори приключи Мини, а трети остана Колет. Марти пък финишира чак шести, откакто във финалния тур той беше изпреварен още от Зак О'Съливън и Джони Едгар. Точки от надпреварата на „ Ред Бул Ринг “ взеха още Кейлън Фредерик, Дино Беганович, Себастиан Монтоя и Габриел Бортолето.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР