Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов завърши сезон

...
Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов завърши сезон
Коментари Харесай

Рекорден сезон за Никола Цолов в испанската Формула 4

Българският водач в испанската Формула 4 Никола Цолов приключи сезон 2022 с 13 победи в 21 надпревари и си обезпечи шампионската купа един кръг преди края на годината.

На финала на сезона Никола завоюва и последните три надпревари на пистата „ Каталуня ” до Барселона и записа съвършен уикенд: три първи места в квалификациите и три най-бързи обиколки в трите надпревари.

Никола сложи и връх по най-вече извоювани точки в границите на един сезон в испанската Формула 4 – 400, пристигнали след 13 победи, 15 първи места на старта, 17 най-бързи обиколки и 17 първи места при новаците в шампионата. Всичко това, извоювано за 21 надпревари.

„ Този сезон е върхът в кариерата ми до момента, само че се надявам да имам още доста такива мощни сезони – съобщи Никола след последното съревнование в Барселона. – Беше значимо да се представим мощно в края на годината, макар че купите бяха решени по-рано. Благодарен съм на Кампос Рейсинг, фамилията и родителите ми, които направиха всичко това допустимо. Искам да продължа кариерата си във Формула 3 и се надявам това да се случи. ”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР