Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов даде интервю

...
Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов даде интервю
Коментари Харесай

Никола Цолов: Голямата ми мечта е Формула 1, говоря с Алонсо след всяко състезание

Българският водач в испанската Формула 4 Никола Цолов даде изявление за Българска национална телевизия, в което приказва за представянето през сегашния сезон, връзката си с двукратния международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо, както и фантазията му някой ден самият той да кара във Формула 1.

На първо време Цолов разкри, че желае да бъде непрекъснат във испанската Формуа 4 и добави, че се приближава от ден на ден до купата.

" С всяко съревнование се приближавам от ден на ден. В момента възможностите са в действителност доста огромни, тъй като имам два пъти повече точки от второто място. За момента вървим доста по-добре, в сравнение с чаках. Записахме осем следващи победи и се надявам да продължим. За мен най-важното сега е да съм непрекъснат. Целта постоянно е била да печеля шампионата. Старая се да давам всичко от себе си даже в случай че колата не е на 100 % ", стартира Никола.

15-годишният българин разкри и по какво разграничава присъединяване му във Формула 4 спрямо предходната година, когато той още се състезаваше в картинга.

" Във Формула 4 съвсем всички е друго по отношение на картинга. Има доста повече аеродинамика. Всеки път, когато слезеш от колата би трябвало да напишеш на лист хартия на инженера ти какво усещаш във всеки завой, с цел да знаят какво могат да подобрят по колата ", съобщи Цолов.

Пилотът, който е част от академията за развиване на млади водачи на Алпин показа и какъв брой за значимо е била появяването в живота му на настоящия водач на френския отбор във Формула 1 - двукратният международен първенец Фернандо Алонсо

" Всичко се обърна и възможностите ми да стигна до огромната ми фантазия се усилиха доста. Всичко стана доста бързо. Той доста ми оказва помощ, приказваме след всяко съревнование или сесия. Един от най-важните препоръки, които ми даде е, че няма значение каква е колата, а значимото е аз постоянно да съм на 120% и да давам всичко от себе си ", разкри Никола.

Накрая младият български водач приказва и за това какво го чака през 2023 година, като самият той изрази вяра, че ще може да кара във Формула 3.

" Постоянно се чудя какво ще върша през идната година. В момента Алонсо беседва с мениджъра ми и се надявам да имам шанса да карам във Формула 3 следващата година. Голямата ми фантазия е да стана първият български водач във Формула 1 и сега тази фантазия считам, че е реалистична. Въпреки това би трябвало да продължа да работя доста интензивно всяка година. Трябва също по този начин да намерим и доста спонсори, тъй че всички хора, които желаят да ни поддържат ще ни оказват помощ доста ", приключи Никола Цолов.

Целия диалог с Никола Цолов гледайте във видеото

Автор: Иво Бързаков

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР